Sobre jo

Catalina Pou

Sobre jo

Som na Catalina M. Pou, natural de Manacor i on actualment visc i treballo

Ja fa un grapat d’anys que vaig estudiar psicologia però em considero una eterna estudiant. No vull aturar-me d’aprendre i com que les persones som tant diferents les unes de les altres, necessito anar formant-me per poder acompanyar a les persones que m’ho demanen de la forma més idònia per elles.

Com a moltes persones i, especialment moltes mares, la maternitat ens ajuda a veure el món des d’una altra perspectiva. Les meves filles m’han aportat moltes coses, entre elles la d’anar investigant, formant-me i especialitzant-me en una branca de la psicologia molt concreta, la perinatal. Pertanyo a la primera promoció de l’estat espanyol de Psicologia Perinatal.

Igualment m’han ajudat a canviar la mirada cap a la infància i l’adolescència fent-ho des del respecte i treballant amb i des de la família.

He tengut l’oportunitat durant aquests darrers anys d’acompanyar tot un seguit de famílies amb fills i filles ben petits, des del naixement a l’any de vida i en alguns grups fins als tres anys de vida. Són famílies que m’han fet créixer professionalment i també personalment. He estat al seu costat durant els primers mesos de vida dels seus fills i de les seves filles.

Alhora, i ja en consulta, m’han trobat persones adultes a les que he pogut acompanyar en els seus processos. Algunes d’elles em cercaren per acompanyar temes familiars i d’altres per acompanyar els seus processos emocionals.

I en altres casos, m’han trobat pares que necessitaven un assessorament i un acompanyament en alguns dels processos i en algunes de les etapes de vida dels seus fills i de les seves filles i alhora, i inevitablement, una etapa més de la pròpia vida adulta dels pares i mares.

Per què al final, el que faig és acompanyar i sostenir en els casos que sigui necessari.